flis

Vores træ kan spores hele vejen fra skoven til varmeværket. Træflis fra Södra er bæredygtig energi som byens borgere kan varme sig ved med ren samvittighed.

Certificeret varme til byens borgere

flis certificeretSödra sourcer kun flis der er PEFC, FSC eller SBP certificeret og dermed tredjepartsgodkendt. Derfor kan I sætte et grønt flueben ved bæredygtighed, når I omdanner flis fra Södra til varme for byens borgere.

Södra leverer i Sverige 1,7 mio tons flis til varmeværkerne, og i Danmark leveres for nuværende omkring 100.000 tons årligt.

Sådan samarbejder vi

Den personlige dialog følger automatisk med, når vi skal levere flis til jer. Det er vigtigt i forhold til jeres krav om levering - men også i forståelsen af vores fokus på natur, miljø og bæredygtighed.

Flis og anlæg skal passe sammen

Vi gør en dyd ud af at levere et produkt, der passer til det enkelte varmeværk. Derfor kan vi både levere stammetræsflis, skovflis og som noget nyt tørflis til mindre varmeværker.

Store lagre giver sikkerhed for levering

Der skal være forsyningsgaranti for varmen til byens borgere, og derfor er leveringssikkerheden noget af det vigtigste for vores kunder. Södras størrelse gør, at vi har en stærk forsyningssikkerhed.

Logistikken skal spille

Vi ved, at leveringssikkerhed er helt afgørende for valg af leverandør. Derfor har vi altid en god og åben dialog, så vi kan levere, når det passer jer og i de mængder, I kan håndtere.

Derfor er flis vigtigt

Flisen er vigtig for at understøtte den forstlige skovdrift til at kunne give de bedste råvarer til bygge- og møbelindustrien. Træets vigtige klimaegenskaber betyder, at det kan erstatte en række materialer som for eksempel stål og beton, der kræver store mængder fossilt brændsel, når det bliver fremstillet. Ved at erstatte disse energikrævende materialer med træ bliver CO2-udledningen reduceret.

Derudover kommer flis fra Södra udelukkende fra nærliggende lande. Dette betyder, at CO2-aftrykket på transportdelen minimeres.

 

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N
DK 3400 Hillerød

T: +45 4848 8200
M: bio.dk@sodra.com