Södras svenske skovarealer er både PEFC- og tildels FSC-certificeret. Södra Danmark er FSC-, PEFC- og SBP-certificeret og dermed tredjepartsgodkendt.

En god guide til det rigtige valg

Certificeringsordninger er en god hjælp til at tage det rigtige valg.  ”Ø”-mærket viser vejen til økologiske produkter fremstillet efter sunde principper. På samme måde er PEFC og FSC® vigtige certificeringsmærkninger, som garanterer, at træet stammer fra miljørigtig, bæredygtig og ansvarsfuld skovdrift.

certificerer

Hvad står PEFC og FSC® for?

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) blev stiftet i 1999 som et europæisk netværk imellem nationale systemer til certificering af bæredygtig skovdrift. I dag omfatter PEFC også certificeringssystemer i Asien, Afrika, Australien og Sydamerika.

FSC® (Forest Stewardship Council ®) er den eneste globale mærkningsordning til træ, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT-kartellet og fra virksomheder verden over.

Alle Södras produkter er FSC®- eller PEFC-certificerede og giver dig på den måde garanti for, at du handler med respekt og omtanke. Miljømærket for ansvarligt skovbrug.

PEFC er verdens største certificeringssystem

Med 251 millioner hektar certificeret skov globalt er PEFC verdens største certificeringssystem for bæredygtig skovdrift. Hundrede af tusinder af skovejere har valgt at lade deres skove certificere efter PEFC’s bæredygtighedsnormer, og PEFC er dermed det foretrukne skovcertificeringssystem for mindre, ikke-industrielle, privatejede skove.

Sporbarhedscertificering - følg træet fra A til Z

PEFC kræver, at træet skal holdes adskilt hele vejen igennem produktionskæden, lige fra de certificerede skove igennem de forarbejdende led og frem til slutbrugeren. Alle, der forarbejder eller forhandler PEFC -certificeret træ, skal have et sporbarhedscertifikat. Det er den eneste måde, du som forbruger eller virksomhed kan opnå sikkerhed for, at træet stammer fra bæredygtig skovdrift.

Certificerede produkter koster ikke mere at købe

Der er naturligvis en række udgifter forbundet med at administrere PEFC og FSC® samt udbrede kendskabet til disse certificeringsordninger, men det er udgifter, som bliver afholdt af træindustrien. Et PEFC- eller FSC®-certificeret produkt er ikke dyrere at købe end et ikke-certificeret produkt. Det koster dig hverken tid eller penge at bakke op om en god sag. Ved at vælge produkter fra Södra er du helt automatisk med til at sikre bæredygtige skove i hele verden. Jo flere, som bakker op om ordningen, desto hurtigere vil den slå igennem og gøre sig gældende.

 

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N
DK 3400 Hillerød

T: +45 4848 8200
M: bio.dk@sodra.com