Södra hjælper skovejere, landmænd og andre jordbesiddere med at udtynde deres skovarealer og forvandle de grønne rester til flis - og en god forretning.

Södra har i mange år arbejdet målrettet med at opkøbe stammer og grene for at omdanne det til flis. Flisen bliver blandt andet afsat til kraftvarmeværker, der anvender det som klimavenlig energikilde, og det er både godt for klimaet og en indbringende forretning for skovejerne. Hvis du ejer en skov- eller lystejendom på Sjælland, kan vi også hjælpe dig med at tjene penge på dit træ.

Guldet gemmer sig i skovene

Södra klarer udtynding af større skovarealer, udtynder gamle læhegn og remisser samt rydder større byggegrunde. Vi hjælper også gerne med rådgivning om genplantning. Skov- og landskabsingeniør Rasmus Vadmand står for de mangeartede opgaver, der gør det let for dig som skovejer at forvandle træ til guld.

”Når der er planer om at tynde ud i træerne eller måske rydde en større del, kan ejeren af skovstykket lige så godt drage fordel af Södras samhandel med kraftvarmeværkerne. Den biomasse vi aftager og betaler for i forbindelse med arbejdet, er jo med til at reducere de samlede omkostninger for skovejeren”, forklarer Rasmus Vadmand.

Der kan i øvrigt være forskellige restriktioner for et stykke skov, som du ikke nødvendigvis kender til. Dem kan vi redegøre for og vejlede dig i, så projektet kan gennemføres på en god og tryg måde.

Vi kan dokumentere bæredygtigheden

I samarbejde med den enkelte skovejer aftaler vi, hvor meget der skal fjernes, og derefter planlægger vi, hvordan rydningen eller udtyndingen af træer og krat skal ske. Södra stiller med maskiner og mandskab, og den samlede biomasse bliver afregnet og kørt væk til en aftalt pris. Det er en klar fordel for
skovejeren, at Södra kan dokumentere flisen som bæredygtig biomasse ifølge gældende dansk lovgivning. Det betyder nemlig, at den efterlever de krav, der stilles for at kraftvarmeværkerne må aftage den.

Hjælp til omlægning af jorde

I Södra har vi indgående kendskab til skovbrug. Vores specialist på området, Rasmus Vadmand er uddannet skov- og landskabsingeniør fra Skovskolen i Nødebo. Han kommer oprindeligt fra et landbrug i Nordjylland og har stor erfaring med jordbrug samt jagt og vildtpleje. Hans brede erfaring med naturen er et nyttigt redskab, når han rådgiver om naturpleje og omlægning af jorde, hjælper med at skabe skovområder med større biodiversitet eller på anden måde sikrer størst muligt udbytte af arealet efter ejerens ønsker og behov.

En aftale er en aftale

Södra indgår gerne aftaler med sjællandske skovejere, der kan se fidusen i at forvandle skov til guld. “Vi prioriterer punktlighed højt og arbejder målrettet og effektivt efter en fast plan. Vi er selvfølgelig ikke herre over vejret, men opstår der forskydninger i tidsplanen, gør vi straks opmærksom på det. Den aftalte pris ligger altid fast, for en aftale er en aftale”, siger Rasmus Vadmand på slet skjult jysk.

Vil du høre mere

Hvis du ejer skov og skal have tyndet ud, er du velkommen kontakt os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe direkte til Rasmus Vadmand på 2710 8405 eller sende ham en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N
DK 3400 Hillerød

T: +45 4848 8200
M: bio.dk@sodra.com